Főoldal | Társoldalak | Kapcsolat
Oct
23

Szolgáltatásaink Alapdokumentumok Intézményünk Programok,rendezvények Médiatár Projektjeink Jogszabálygyűjtemény Támogatóink Háztartáson belüli erőszak ÍRJA MEG A TÖRTÉNETÉT
Látogatók
6803
Kezdőlap » Projektjeink

Projektjeink

 

Korszerűsítés az Anya és Gyermekotthonban

 

Végéhez közeledik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei   Vöröskereszt          Anya- Gyermek Segítőotthonának korszerűsítése második ütem, melynek pénzügyi fedezetét az ÉAOP.-5.1.3-10-2010-0037-es számú nyertes pályázat biztosítja. Támogatott összeg: 27.055.471.- Ft, a projekt teljes összköltsége: 30.061.635-Ft.  Az energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve megtörtént az épület külső szigetelése, valamint hasonló szigetelő burkolatot kapott az alap is.

 

Az energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve megtörtént az épület külső szigetelése, valamint hasonló szigetelő burkolatot kapott az alap is. További költségtakarékossági megoldást jelentenek a tetőre szerelt napelemek, melyek a meleg víz készítésébe segítenek be. Kialakításra került egy foglalkoztató helység is, ahol a lakók számára programok, képzések kerülnek majd lebonyolításra. A dolgozók, és a bent lakók biztonságának érdekében kamera és kapunyitó rendszer került kiépítésre. Az épület műszaki átadása már megtörtént, jelenleg a használatbavételi engedélyek intézése zajlik.

 

  Azok az édesanyák, akik  az otthonba érkeznek gyakran küzdenek pszichés zavarokkal ezért számukra a program további részében mentálhigiénés tanácsadást, valamint munkaerő-piaci tréninget szerveznek. A cél, hogy minél könnyebben tudjanak visszailleszkedni a munkába és a magánéletbe egyaránt. A pályázati keret lehetőséget biztosított eszközbeszerzésre, illetve a honlap fejlesztésére az intézmény számára, ami lehetővé teszi a családon belüli erőszakot szenvedett embereknek a segítségkérést, információszerzést.

Hírek

© 2012 - NYITOTT HÁZ Anyaotthon - Minden jog fenntartva!