Főoldal | Társoldalak | Kapcsolat
Jan
17

Szolgáltatásaink Alapdokumentumok Intézményünk Programok,rendezvények Médiatár Projektjeink Jogszabálygyűjtemény Támogatóink Háztartáson belüli erőszak ÍRJA MEG A TÖRTÉNETÉT
Látogatók
1036

Programok, rendezvények

Lapozás:   1  [2]  3

Gyermeknapi program

2014.05.23.
A gyermeknapi meglepetés tervezésnél figyelembe vettük a kicsik és nagyok kívánságát is, és azt, hogy a kellemest a hasznossal összekapcsoljuk. Hiszen egyik programcélunk a nyíregyházi „Vadaspark” volt. Ez mindenki elképzelésének megfelelt. Autóbusszal, és kis sétával jutottunk el a parkba, mely a Sóstói erdőben terül el.

Húsvéti tojásfestés

2014.04.18.
Hagyományos tojásfestési technikákat, a berzselést, a karcolást és a tojásírást sajátíthatták el a gyermekek a Sóstói Múzeumfaluban az önkéntesek segítségével. A gyerekek az ajándékkészítés mellett nyuszit és bárányt is simogathattak, valamint megismerkedhettek a régi idők húsvéti hagyományaival is. A kézműves tevékenységek után megtekintettük a múzeumfalú kiállításait, a régi házakat, műhelyeket, iskolát, szatócsboltot stb. és természetesen játszhattak a szokatlanul nagy tereken.

Egészséges táplálkozás

2014.04.08.
Az egészséges táplálkozás témájában nagyon sok szabállyal, tanáccsal találkozhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni. Mivel az otthonban lakó anyák és gyermekeik helyzete nem könnyű, igyekeztünk azokra az ismeretekre felhívni a figyelmüket, melyeket alkalmazni is tudnak életükben bármikor.

Farsangi előkészületek- Busó járás népszokások felelevenítése

2014.02.15.
Intézményünkben a gyermekekkel rendszeresen készülünk a farsangi mulatságra, népszokásaink, hagyományaink megőrzése céljából. Foglalkozásunkon elsősorban a busójárással ismertettük meg a gyerekeket és édesanyjukat. Néhány mondatban felelevenítettük, bővítettük ismereteiket e mohácsi népszokásról.

Karácsony a házban

2013.12.23.
Az év utolsó hónapja különleges eseményekben bővelkedik, kezdődik a Mikulás várással, ami a gyerekek számára az egyik legizgalmasabb esemény. Ezt követi a Lucázás, december 13-án. A néphagyományok szerint Luca napján kezdtek a lucaszék készítéséhez. Közismert a szólás, hogy „úgy készül, mint a Luca széke", de a szék készítésének módját, s a hozzá kapcsolódó hiedelmeket, szokáscselekményeket már kevesen ismerik, hogy a széket Lucától karácsonyig készítették. (Az éjféli misén a készítője megláthat

Nők elleni erőszak megszüntetéséért világnap

2013.11.25.
A Nők elleni erőszak megszüntetéséért világnap alkalmából a tavalyihoz hasonlóan Önkéntes Napot szerveztünk. Célunk az volt, hogy ne csak a lakosság figyelmét hívjuk fel az erőszakmentes életre, de szerettük volna megmutatni az intézményen belüli munkánkat is, illetve arra szerettük volna mozgósítani a jelentkező önkénteseket, hogy tevékenyen nyújtsanak segítséget az intézményünk lakóinak.

Nyitott Ház rendezvény

2013.09.29.
Újabb „Nyitott ház" rendezvényünket a Lego Manufacturing Kft. Számítástechnikai Osztályának munkatársai segítségével valósítottuk meg. Az önkénteseinknek az volt a kérésük, hogy egy olyan sokoldalú programot tervezzünk meg a két nap során, ahol olyan tevékenységeket valósíthatnak meg, mellyel segítik az intézmény működését, együtt tevékenykedhetnek a gyermekeinkkel. Valamint olyan élményekben részesülhetnek a lakók, amelyekkel mindennapjaikban nem találkozhattak.

Kirándulás

2013.08.10.
Igyekszünk minden évben a nyár folyamán kirándulást szervezni bentlakói családjaink számára, bevonva önkénteseinket is. Az idei évben választásunk Szilvásváradra esett.

Gyermeknap

2013.05.30.
A gyermeknapunkat az idei évben Császárszállásom a Brezina tanyán rendeztük. Ezen a jeles programunkon rész vettek az édesanyák , gyerekek, az intézmény dolgozói és önkéntesek is.

Látogatás a Múzeum faluban

2013.03.28.
A húsvét alkalmával a nagyobb gyerekekkel a helyi Falumúzeumban voltunk. itt elsőként a különböző tojásfestési technikákkal ismerkedtek meg a gyerekek és ezek egy részét ki is próbálhatták.
Hírek

© 2012 - NYITOTT HÁZ Anyaotthon - Minden jog fenntartva!