Főoldal | Társoldalak | Kapcsolat
Oct
23

Szolgáltatásaink Alapdokumentumok Intézményünk Programok,rendezvények Médiatár Projektjeink Jogszabálygyűjtemény Támogatóink Háztartáson belüli erőszak ÍRJA MEG A TÖRTÉNETÉT
Látogatók
6792
Kezdőlap » Intézményünk » Krízisközpont

Krízisközpont

 2005. február 01.-től új szolgáltatással bővül intézményünk, mely a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézethez írt pályázatunk kapcsán jöhetett létre. A program 2011. decemberéig modellkísérleti jelleggel működött, azóta törvényi szabályozás szerint, pályázati keretből. Kiterjed szolgáltató funkciójával az egész Észak- Alföldi régióra.(Szabolcs- Szatmár- Bereg megye, Hajdú- Bihar megye, Jász- Nagykun- Szolnok megye), de szükség esetén az egész ország területéről fogad háztartáson belüli erőszak áldozatait.

 

Projectünk tervezésekor elsősorban arra koncentráltunk, hogy mivel a CSÁO. egész évben szinte teltházzal működik, krízis helyzet esetén nem tudtunk segítséget nyújtani. Ezért fogalmazódott meg bennünk a krízis szoba létrehozásának gondolata.

 

Igénybe vevők köre:

 

-          Krízis helyzetben lévő terhes anya

-          Krízishelyzetben lévő anya gyermekkel

-          Egyedülálló krízishelyzetben lévő nő


Krízis ellátás időtartama:

 

30 munkanap

Krízisközpontunk az anyaotthonnal egy épületben, mégis elkülönülten található. Az anyaotthon közös helyiségeit a krízisközpontunk lakói ugyanolyan formában és módon használhatják, így a társalgó, konyha, ebédlő, játszószoba. A krízisközpontot az anyaotthonnal egy folyosó köti össze.

 

 Krízis-folyosó

 A krízis-szobát azért terveztük ilyen módon, hogy amennyiben az elmenekülő, megnyugvásra vágyó család szeparálását úgy tudjuk megoldani, hogy közben teret engedünk az ismét fellángoló társadalmi integráció igényének. A közös terek használatával segítséget nyújtunk a családnak, hogy lassú ütemben visszaforduljon a külvilági élet felé.

 

Krízisférőhelyek száma:  4 fő

 Krízisközpontunk 4 főt képes befogadni. Szükség esetén a szobában elhelyezett fotelágyakkal a férőhelyek száma bővíthető.

  

                                                       Krízisszoba

 

 

A krízis-szobához saját mellékhelyiségek tartoznak.

  

 

 

Hírek

© 2012 - NYITOTT HÁZ Anyaotthon - Minden jog fenntartva!